Sparpodden

Sparpodden är en podd som handlar om sparande och investeringar och leds av Ara Mustafa. Hela podden styrs egentligen av lyssnarna då det är deras frågor som besvaras under varje avsnitt. Podden har funnits i många år och det kommer ett nytt avsnitt varje vecka. Senaste avsnittet släpptes den 21 december 2022. Ett avsnitt är cirka en timme långt och i avsnitten besvaras alltså frågor som kommit in av lyssnarna. Om man vill ställa en fråga kan man göra det via exempelvis Twitter. Podden bjuder på många breda samtalsämnen, även om den till största delen handlar om sparande och investeringar. Den handlar dock också om hur Sveriges, men även världens ekonomi ser ut. Samt hur alla länders ekonomi påverkar varandra.

Programledaren Ara Mustafa

Tidigare ledde investeringscoachen Alexander Gustafsson och sparekonomen Frida Bratt Sparpodden. Idag leds den dock av Ara Mustafa, som också är en investeringscoach. Han tog över Alexanders roll i maj 2022. Ara Mustafa kommer tidigare från EFN, där han varit programledare i bland annat “EFN marknad” och “Börslunch”. Hans mål är att nå ut till nya målgrupper, men också behålla de som redan är engagerade och intresserade av ämnena.

Frågor om sparande och investeringar

Som ovan nämnts handlar Sparpodden om sparande och investeringar. Varje vecka tar de upp en fråga som kommit in av en lyssnare och går igenom frågan, samt kommer med tips och råd på hur man till exempel kan få en bättre budget. Ibland bjuds det även in andra personer som blir intervjuade och därmed kan man också höra hur de har lagt upp sin privatekonomi. Det är en bra podd för de som är väldigt insatta i sparande och investeringar. Den passar dock även för människor som är mindre insatta, då de kan dra mycket lärdom av podden, kring just sparande.

Chefer bjuds också in

I många avsnitt får man också höra några uttalanden av stora chefer. De pratar om både framgångar och motgångar, och även dem ger tips och råd på hur man bör tänka i respektive fall. Ara Mustafa intervjuar många högt uppsatta personer, där han också ställer frågor som man kanske inte hade någon koll på sedan innan. På så sätt kan han också ställa dessa personer mot väggen i många frågor, rörande exempelvis världsekonomin. Det innebär att man kan få ta del av information som man tidigare inte haft. Vilket i sin tur kan resultera i att man får en bredare överblick av vad som händer i världen och med ekonomin.

Lyssna på podden