RikaTillsammans – en podd om aktier och privatekonomi

RikaTillsammans är en podcast som startades av Jan och Caroline Bolmeson. De har sedan 2007 drivit hemsidan RikaTillsammans.se, som syftar till att utbilda gemene svensk inom privatekonomi och aktiesparande. Sajten innehåller även ett forum dit aktieintresserade svenskar kan komma för att ställa frågor eller diskutera potentiella investeringar, intressanta företag eller andra ekonomirelaterade ämnen. Det finns även artiklar och intervjuer med representanter för olika börsnoterade och icke-börsnoterade företag, så att du som investerare kan bilda dig en uppfattning av hur marknaden ser ut.

Konkreta tips för din ekonomi

Varje vecka går Jan och Caroline igenom konkreta tips för hur du kan hantera din privatekonomi för att få mer pengar över, samt vad aktiemarknaden innebär och hur du kan använda den för att potentiellt få dina pengar att växa på sikt. De diskuterar även hur du bör tänka på ditt sparande i relation till hur du tänker på ditt liv. Vad innebär det, kanske du undrar? Jo, det syftar till att man behöver ha olika planer i sitt sparande beroende på hur ens planer i livet ser ut. Planerar du till exempel att ge dig ut på en längre resa kräver det ett visst kapital, medan en annan person kanske vill spara för att hen ska kunna sluta jobbet tidigare och en tredje person kanske vill köpa en bostadsrätt.

Denna podd är lämplig både för dig som är nybörjare och vill lära dig mer om aktier, samt för dig som är mer gammal i gemet och endast vill vidareutveckla ditt intresse. Det förekommer intressanta samtal på olika nivåer, och om olika typer av företag.

Gör alltid din egen analys

Det som är viktigt att komma ihåg när man lyssnar på en podcast som denna är att man alltid måste göra sin egen analys. Att investera pengar i ett företag är en risk, och man ska inte göra det endast för att en expert säger att man bör göra det. Se därför denna podcast som ett forum där du kan lära dig mer om privatekonomi och aktiesparande generellt, men inte nödvändigtvis som en sanning du ska följa blint.

Slutsats

Sammanfattningsvis kan man säga att podden RikaTillsammans drivs av två erfarna personer som har varit involverade i privatekonomi och aktiesparande länge. De vet vad de talar om, och de har intressanta kontakter inom näringslivet, vilket gör att du troligtvis kan lära dig mycket om både stora och små företag. Så om du just börjar läsa på om aktier, eller om du har varit med länge, kan detta vara en podcast för dig att fortsätta vidareutveckla ditt intresse.

Lyssna på podden