Motiv – en podd om brott och straff

Många är vi som fastnat i berättelser om “true crime” under de senare åren, det vill säga olika typer av dokumentära berättelser om brott som skett i verkligheten, istället för de fiktiva “Nordic Noir”-berättelserna vi svenskar vanligtvis är så fästa vid. Om detta stämmer in på dig kommer du att älska podden “Motiv”.

Vad handlar “motiv” om?

Motiv är en podd som skapas av personerna bakom “Rättegångspodden”. Skillnaden mellan Motiv och Rättegångspodden är att Motiv tar ett större helhetsgrepp kring berättelserna man försöker förmedla. Det kan till exempel innebära att man beskriver händelserna före, under och efter brottet i separata avsnitt. Självklart diskuteras även rättegångarna och konsekvenserna av det diskuterade brottet, men det är inte det enda fokuset.

Om du ska lyssna på denna podd får du se till att du är villig att spendera lite tid, då ett enskilt brott ofta kan diskuteras i upp till fem avsnitt.

Läskigt – men givande

Är du villig att lägga tiden kommer du att bli rikligt belönat. Historierna som förmedlas är hemska, men intressanta att ta del av. De ger en bild av samhället och de mörkaste själarna som samhället har att erbjuda.

Denna podd är dock inte att rekommendera om du är lättskrämd. Vissa av historierna är väldigt obehagliga, och då det är hemska brott och hemska karaktärer som diskuteras så kan det vara tufft för det känsliga örat.

Går du däremot in med inställningen att du är förberedd på vad du kan komma att höra, och tycker det är spännande med “true crime”-genren, då lär du älska denna podd.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man säga att detta är en alldeles utmärkt true crime-podd, som går igenom aktuella brott på ett djupgående sätt. Som lyssnare får man ta del av hela historien, från start till mål, och i de flesta fallen får man även höra vilket straff som utfärdades för gärningsmannen, och vad som hände sen med andra som påverkades av brotten. Podden behandlar mängder av olika typer av brott och berättelser, vilket innebär att det finns väldigt mycket innehåll för dig att konsumera om du är intresserad.

Det kan vara svårt att välja vad man ska konsumera när det kommer till poddar och serier, eftersom det finns så många alternativ numera. En sak är dock säker. Om du är intresserad av brott och straff, av samhällets baksidor, och av berättelser som kommer att beröra dig på djupet, då är podden “Motiv” rätt val för dig.

Lyssna på podden