Podden Förhörsrummet

True crime har snabbt blivit en av de populäraste poddgenrerna i Sverige. Topplista efter topplista fylls av podcasts inom kategorierna true crime och dokumentärer. Det kanske inte är så svårt att förstå. Vi svenskar är kända för att älska spännande kriminalromaner och deckare. Det är inte för inte som Beck och Wallander är stora svenska exportprodukter.

Troligen är det mystiken, spänningen och dramatiken som lockar med true crime. Det otäcka i att inte veta vad som väntar, hur det ska sluta och vad som händer. När det dessutom handlar om true crime så är det inte bara fiktion utan berättelserna har en verklighetsförankring vilket gör att du kan relatera till händelseförloppen på ett annat sätt. Det framkallar kalla kårar snabbare än någon Beck-film kan göra.

Ett hett true crime-poddtips

Ett hett true crime-poddtips är “Förhörsrummet”, som produceras av Novel Studios. Nya avsnitt släpps varje onsdag. I podcasten återskapas polisförhör från autentiska svenska kriminalfall. En unik podd som jag inte är särskilt förvånad över att den blivit så populär.

Att på detta sätt få djupdyka i riktiga kriminalfall är oerhört spännande och det är ibland riktigt svårt att sluta lyssna då historierna är så kittlande. Du som lyssnare får en unik inblick i förundersökningar och förhören är ordagrant återgivna med riktigt skickliga skådespelare. Förhören genomförs med en stor inlevelse vilket ger en väldigt autentisk känsla för dig som lyssnare. Det var en häftig känsla att lyssna på “Förhörsrummet” och efter ett avsnitt känns det som att man har varit en fluga på väggen.

“Förhörsrummet” blir aldrig tråkigt att lyssna på. Alla fall är unika och som lyssnare lär man sig något av varje avsnitt vilket är stimulerande. Det är en stor blandning mellan de kriminalfall som återskapas vilket gör att du får ta del av både kända och mindre kända fall. I avsnitten medverkar även experter inom psykologi, förhörsteknik och kriminalteknik för att ge dig en extra förståelse och ett djup. Det är en både lärorik, spännande och kittlande podcast.

En podd till dig som älskar true crime

“Förhörsrummet” kan rekommenderas till alla som älskar podcasts inom true crime och dokumentärer. Om du är en van true crime-lyssnare är detta ett självklart poddval. Men den passar även en bredare publik. Spänningen är hög och intensiteten lika stor som i vilket kriminaldrama som helst. Eftersom podden återskapar verkliga förhörssituationer så är den även ett hett tips till dig som är intresserad av mänsklig psykologi och beteende.

Lyssna på podden