Ursäkta podden

Berättelser om galna upptåg, livepodds och skvaller om kändis-sverige. En av Sveriges största podcasts Ursäkta podcast leds av kompisduon Johanna Nordström och Edvin Törnblom som varje vecka delar med sig av sina personliga upplevelser och erfarenheter från sitt ständiga festande på Stockholms klubbar och hur det är att leva ett liv som nyrik.

Leds av komikerna Johanna Nordström och Edvin Törnblom

Johanna Nordström har setts i program som Parlamentet, Bäst i test, Masked Singer och senast, sittandes i juryn i underhållningsprogrammet Talang. Under år 2021 genomförde hon sin framgångsrika standupföreställning ”Ring Polisen” som hon turnerade med runt om i landet och som avslutades med inte bara en, utan två fullsatta shower i Avicii arena. Medieprofilen Edvin Törnblom har gjort succé i humorprogram som Mullvaden, Sveriges värsta bilförare och har dessutom gjort sin debut som författare. ”Bögen är lös” är Edvins första utgivna bok och beskrivs som en handbok där han med hjälp av egna erfarenheter och fakta berättar om hur det är att leva som homosexuell i dagens samhälle. Tillsammans skapade de två kompisarna succépodden Ursäkta som har tagit landet med storm och myntat uttrycket ”ursäkta-dialekten”. De två bästa vännerna har mottagit flera nomineringar och priser för sin podcast, bland annat ”Årets Duo” och ”Årets Podd”.

Podcasten utan gränser

Den mycket kontroversiella Ursäktapodden är en podd som erbjuder härliga skratt med mottot ”man får skämta om allt”, vilket de också gör. Anklagelser om förtal och mobbning har inte stoppat duon från att uttrycka sina åsikter och tankar om aktuella händelser i världen. Vill du lyssna på roliga anekdoter, pinsamma händelser och track-ringningar till Ebba Busch pressis är detta den ultimata podden för dig. En gång i veckan ger Ursäkta podcast dig som lyssnare chansen att släppa allt grubblande och istället glädjas av tanklöst prat och skvaller som inte alltid är helt politiskt korrekt men som alltid ska tas med en nypa salt.

Succéshowen Ursäkta Live

År 2022 genomförde duon en mycket efterlängtad live-show ”Ursäkta Live” där alla poddfanatiker äntligen blev samlade och fick uppleva en show av världsklass bestående av sång, dans, hyllningar till våra svenska superstjärnor under 2000-talet och underhållande sketcher. Duon fick uppleva drömmar som att uppträda med Linda Bengtzing, sjunga och dansa i glitter-trikåer och ge en känga till politikern Ebba Busch som dessutom är ett stående segment i podcasten. Under året kunde vi även följa stjärnorna i deras alldeles egna reality-show ”Sveriges enda kändisar” bakom kulisserna på deras väg ända fram till uppträdandet av live-showen ”Ursäkta Live”.

Veckans höjdpunkt för dig som älskar rå humor

Ursäkta är en podd för dig som vill skratta och släppa dina vardagsbekymmer för ett tag. Varje torsdag ser jag fram emot ett nytt avsnitt där jag får höra mer av Johannas kvinnohat och historier om Edvins tragiska singelliv. Det vassa språket och den råa humorn är dock inte för alla. Fler än en gång har duon har fått kritik för sin frispråkighet och sitt öppna skvallrande om Stockholms-eliten. Om du inte är ute efter att lära dig något vettigt, och om du delar åsikten om att allt får skämtas om, kommer du definitivt tycka om denna podcast.

Lyssna på podden