Podden P3 dokumentär

P3 dokumentär kallar sig “Sveriges största podd” . Den stora, prisbelönta, utmärkelse sedda och nominerade podden har just nu femhundra avsnitt att fördjupa sig i på p3 dokumentärs podcast. De finns överallt där poddar finns och kan lyssnas på via webb eller appar. I P3 dokumentär podden kan du lyssna till spännande, nervkittlande, undersökande, ifrågasättande och fördjupande inslag över olika händelser som skett i Sverige och världen under en lång tid.

Grundarna bakom podcasten heter Fredrik Johnsson och Kristofer Hansson tillsammans med ansvarig utgivare Caroline Lagergren, vilka har gett lyssnarna otaligt många timmar av spännande material under många år. Avsnitten djupdyker i allt mellan mord, spionage, naturkatastrofer kravaller och andra spännande ämnen som är både aktuella och andra av äldre sort. Inslagen är uppbyggda på så sätt att det ger lyssnaren en inlevelsekänsla och en nyfikenhet att fortsätta lyssna.

Ett viktigt arkiv av händelser i Sveriges nutid och historia

Det är bildande och utvecklande att lyfta fram information till allmänheten på detta moderna sätt och av stor vikt att fortsätta hålla många av berättelserna vid liv. I många av inslagen är det en eller flera människor som blivit drabbade på något sätt och genom podcasten ges dessa människor en möjlighet att få deras berättelse berättad. Det kommer alltid finnas där och de riskerar inte att glömmas bort i ett ännu större myller av den dagliga nyhetsrapporteringen. Dessa fall som tas upp i podcasten är av stor vikt att spridas då de handlar om många viktiga och spännande händelser under vår generation. Att P3 dokumentär sammanfattar detta så här är en otrolig framgång och deras arkiv kommer fortsätta behövas i framtiden.

Vad lyssnaren kan förvänta sig

Avsnitten är av mycket spännande karaktär med blandade inslag. Berättande röster, telefonsamtal, inspelningar från olika kanaler, rättegångar, intervjuer och annat fördjupande material. Det ger lyssnaren en känsla av att nästan vara i samma rum och en nyfikenhet. Avsnitten är uppbyggda på ett informerande men levande sätt och levererar ofta information om vad som hände även senare. Det är en uppbyggd berättelse på verkliga händelser som är kort sammanfattande i dessa avsnitt som sträcker sig på ungefär en timme per gång. Det är en otrolig sammanfattning med mycket information under kort tid, vilket gör det till en tidseffektiv undersökningsform för att lära sig mer om olika händelser i vår närtid.

De publicerar några avsnitt per månad, så den som längtar efter ett nytt behöver inte vänta allt för länge. Händelser fortsätter att ske så p3 dokumentär har all möjlighet i världen att fortgå till lyssnarnas fördel.

Lyssna nu och lär dig något nytt idag!

Lyssna på podden