Poddar om historia

Historia är ett tema som många människor är oerhört nyfikna på. Det är därför ingen överraskning att det finns så många poddar som fokuserar på just olika aspekter av historia. Genom att lyssna på någon, eller några, av dessa poddar kan du lära dig om det förflutna och hur det har format vår nutid. Här kan du som är historieintresserad, men även du som är novis när det gäller historia, hitta högkvalitativa, informativa och välproducerade poddar som går igenom ett brett segment av ämnen som är kopplade till historia.

Topp 10 bästa historiepoddar

Följande 10 poddar om historia är mest populära enligt Itunes.

  1. Harrisons dramatiska historia
  2. P3 Historia
  3. Historia.nu med Urban Lindstedt
  4. Sveriges Mörka Minnen
  5. Militärhistoriepodden
  6. Konspirationsteorier
  7. Krigshistoriepodden
  8. The Rest Is History
  9. Bildningsbyrån
  10. När man talar om trollen

Lär dig mer om historia

Historiepoddar är ett bra sätt att lära sig om det förflutna, och om du är historieintresserad finns det inget bättre sätt att tillbringa din tid än att lyssna på en av dessa poddar. Historiska podcasts är ett utmärkt sätt att få tag på intressant information om vår världs historia. Du kan lyssna på dessa podcasts medan du kör bil, när du lagar mat eller när du tränar, vilket gör dem perfekta när du vill lära dig mer om historia men inte vill eller kan sluta med det du håller på med.

Välj historiepodd utifrån dina intressen

I den här kategorin hittar du ett flertal podcasts med avsnitt som fokuserar på historiska händelser, kulturella ämnen och till och med intressanta personligheter från det förflutna. Du kommer att kunna lyssna på exklusiva intervjuer med författare, akademiker och experter inom sina respektive områden. Du som har missat dina historielektioner behöver inte vara orolig. Det finns hundratals timmar av lyssning tillgängligt. Välj bland en mängd historiapoddar om allt från forntida civilisationer till poddar som skildrar olika länders kulturarv. Oavsett vilken epok du vill veta mer om har vi hittat en podd för dig. Rykande färska podcastavsnitt om inbördeskrig, andra världskriget och till och med kalla kriget finns redo att lyssna på när du vill.