Fill or kill podden

“Fill or kill” är en svensk podd där handel med finansiella instrument diskuteras. Det handlar om allt från handel med aktier till handel med optioner och terminer. De går både lång och kort i sina positioner.

Poddens pratare

Podden leds av två erfarna investerare, vars riktiga namn inte är kända för allmänheten. Istället går de under pseudonymerna “Lonewolf” och “Phuket trader”. De har många vettiga saker att säga om marknaden, hur världsläget och olika event kan påverka aktier, och om hur du kan tänka kring hur en aktie kan komma att förändras i värde. Man märker verkligen att de har fingret på pulsen och sitter och observerar och handlar på marknaden varje dag, då deras kunskap är uppdaterad och fräsch.

Podden är inte bara lärorik, utan även underhållande. Kemin mellan de båda, samt skillnaderna i personlighet, och sättet de interagerar med varandra på gör att podden inte känns tråkig och för informativ. Den är smart och lärorik, förpackad i ett underhållande format, vilket gör att du lär dig mer i och med att du lyssnar mer. Du ska heller inte låta det roliga med podden lura dig att tro att deras sofistikation när det kommer till kunskap är sämre på något sätt. Tvärtom är dessa några av de vassare på området när det kommer till investeringspoddande.

Upplägg på avsnitten

Upplägget på avsnitten brukar vara att de börjar med att gå igenom världsläget, och läget på marknaden. Därefter går de in på sina utvalda cases för veckan, där var och en förklarar varför de valt detta case, och vad de tror kommer hända. Därefter nämner de vilka positioner de själva sitter i just nu. Och till sist säger de vad de tycker har varit veckans fill och kill. Alltså veckans höjdpunkt, samt det sämsta som hänt under veckan enligt dem.

En annan aspekt av podden är att de ibland tar in gäster. Det kan vara allt ifrån andra duktiga investerare, till traders, bankmän, VD:ar, grundare av företag, och så vidare. På så vis kan du få inblick i flera olika spelares perspektiv runt samma sak. Vad jag menar med det är att investerare i ett bolag kan prata med VD:n, bankmän, som ger ut lån till företag, kan ge sin infallsvinkel, samt ha god koll på ränteläge och andra saker. Alla dessa spelar egentligen samma spel, fast ifrån varsitt hörn.

Podden brukar dessutom ha en nyårskrönika runt varje årsskifte. Där går de igenom händelser under året, samt sina egna prestationer och höjdpunkter.

Överlag är detta förmodligen den mest underhållande podden om investering och trading som jag lyssnat på. Utöver det är den som sagt också väldigt lärorik, och drivs av två aktiva handlare som själva också utvecklas med tidens gång. Rekommenderas starkt!

Lyssna på podden