Alex & Sigges podcast – en populär podcast

Varje fredag kan du lyssna på ett nytt avsnitt av Alex & Sigges podcast. Och gör du det är du inte ensam! Podcasten är en av Sveriges mest lyssnade poddradioprogram med ungefär en halv miljon lyssnare varje avsnitt. I programmet får du följa med författarduon Alex Schulman och Sigge Eklund när de pratar om allt och lite till. Samtalet rör sig från filosofiska frågor och barndomsminnen till samhällsbetraktelser och populärvetenskapliga analyser. Alex & Sigges podcast hade premiär 7 juni 2012. 2022 hade således Alex & Sigges podcast 10-årsjubileum. Detta firades genom att paret åkte ut på en turné genom Sverige och sände sin podd i liveformat.

Underhållning och upplysning

Vi är många som låter Alex & Sigges podcast vara starten på helgen varje vecka. Det har helt enkelt blivit en fredagstradition för många. Vad är det då som gör Alex & Sigges podcast så populär? Kanske för att du som lyssnare bjuds in och blir som en tredje samtalsvän. Du lär känna programledarduon på djupet i deras lediga samtalsjargong. Inget ämne tycks vara för svårt, komplicerat, tufft eller förbjudet att prata om. Samtalen känns ärliga och nyfikna, inte mästrande och fördummande. I ena stunden har duon en flamsig och tramsig ton för att i nästa sekund prata om något mer allvarligt. Denna spännvidd gör programmet dynamiskt och intressant.

De höga lyssnarsiffrorna visar podcastens popularitet. Detta har också gjort att duon har tjänat mycket pengar på podden över åren. Intäkterna kommer bland annat från stora reklamsamarbeten. Alex & Sigges podcast ges ut av Perfect Day Media, och du kan lyssna på podcasten via Spotify och Apple Podcasts.

Vem är Sigge och vem är Alex?

Sigge Eklund är författare och har givit ut flera böcker. Många böcker har översatts till andra språk. Han har också fått ta emot flera utmärkelser för sitt författarskap. Debutboken heter Synantrop och kom ut 1999. Sigge Eklund arbetar också som internetentreprenör, tv-producent, formgivare och programledare.

Alex Schulman är också författare och har givit ut flera böcker som fått stora framgångar. Även Schulmans böcker har översatts till flera andra språk. Debutboken Skynda att älska kom ut 2009 och romanen Glöm mig blev Årets bok 2017. Bränn alla mina brev som handlar om Alex Schulmans morfar och mormor, Sven och Karin Stolpe, har hyllats och också filmatiserats. Schulman arbetar också som journalist, bloggare och programledare. Sedan 2021 arbetar han även som krönikör på Dagens Nyheter.

Lyssna på podden

Webbplats

alexochsigge.se