P3 Krim – en podd om brott från Sveriges Radio

I podden P3 Krim lyfter de båda programledarna Mariela Quintana Melin och Linus Lindahl uppmärksammade kriminalfall och vad som hänt bland poliser, förövare och brottsoffer under veckan som gått. Här är det brott och straff för hela slanten som gäller, och redaktionen bakom podden serverar såväl rapportering som analys från Sveriges baksida.

Varje onsdag får lyssnarna en djuplodande genomgång av ett eller flera uppmärksammade svenska brottsfall. På fredagar släpps en kortare version av podden under namnet P3 Krim-veckan, där samma programledare och redaktion rapporterar från veckans aktuella händelser. Särskilt den som vill hänga med i den senaste utvecklingen av gängkriget i Stockholm har mycket matnyttigt att hämta hos P3 Krim.

Seriös journalistik om viktiga ämnen i P3 Krim

Det märks att det är etablerade Sveriges Radio som ligger bakom denna podcast. Produktionsvärdet är mycket högt och redaktionen gör ett grundligt och väl underbyggt journalistiskt arbete. Här skippas vilda spekulationer till förmån för konkreta tankegångar och verklighetsförankrade teorier.

Avsnitten ligger på runt 40 minuter, vilket är en väl avvägd tidsmängd för reportagen. Redaktionen intervjuar ofta poliser som varit i tjänst i en viss utredning, samtidigt som brottsoffer (och ibland till och med förövare) ges chansen att berätta sina historier.

Lyssna på P3 KRIM