Presentation av podden “Försvunnen”

“Försvunnen” är en svensk true crime-podcast som handlar om personer som har försvunnit spårlöst. Podden leds av journalisterna och författarna Caroline Ångström och Elina Wessman.

I varje avsnitt går de igenom en specifik försvinningshistoria och diskuterar fakta, teorier och eventuella ledtrådar som kan leda till att fallet löses. De intervjuar också personer som har kopplingar till fallet, såsom anhöriga och utredare.

Vad vi gillar med podden

Det som är bra med “Försvunnen” är att Caroline och Elina är skickliga på att berätta historierna på ett engagerande sätt samtidigt som de bevarar en respektfull ton gentemot de personer som har försvunnit och deras anhöriga. De ger också en djupgående analys av varje fall och ger lyssnarna insikter om hur polisutredningar går till.

En nackdel med “Försvunnen” kan vara att det kan kännas tungt att lyssna på, eftersom det handlar om verkliga försvinningsfall och det finns inga säkra svar eller avslut.

Sammanfattningsvis är “Försvunnen” en bra podcast för den som är intresserad av true crime-genren. Caroline och Elina är skickliga journalister som ger intressanta insikter och analyser om verkliga försvinningsfall. Nackdelen är att podden kan kännas tung att lyssna på, men den är ändå en lärorik och viktig podcast för att sprida kunskap om försvinningsfall och uppmärksamma dessa för att eventuellt kunna bidra till att hitta försvunna personer.

Lyssna på podcasten “Försvunnen”